CV De Knepkes pakte op 12 maart 2015 na enkele jaren stilte opnieuw uit met een carnavalsstunt.

Wij plaatsten namelijk het eerste tramspoor van de sneltram Spartacus Hasselt- Maastricht.
Tegelijkertijd hebben wij een collectebus gemaakt om zo de versteviging van de Wilhelminabrug te bekostigen.

Hieronder enkele foto’s, ons persbericht en de link naar et interview met Radio 2
http://apps.vrt.be/radioplayer/player.html?channel=23&ondemand=23_23rmpl.xml#extra  (00:34)

SONY DSC

 

paneel2paneel1

 

 

 

 

SONY DSC

SONY DSC

 

 

 

 

SONY DSCSONY DSC

 

 

 

 

PERSBERICHT

Via deze weg willen wij u uitnodigen op de eerste aanleg van de tramsporen van de SPARTACUS sneltramlijn 1 Hasselt – Maastricht.

Op donderdag 12 maart 2015 zal er in de stad Hasselt overgegaan worden tot de eerste aanleg van de tramsporen van de Spartacus sneltram Hasselt – Maastricht.

Dit zal plaatsvinden ter hoogte van de provinciale bibliotheek aangezien er op deze plaats de meeste passagiers zullen passeren.

De eerste aanleg gebeurt nu donderdag aangezien we voor het carnavalsweekend in Hasselt staan en de Spartacus sneltram zeer belangrijk zal worden voor Hasselt carnaval in de nabije toekomst. Zoals u weet verwachten wij de komende jaren veel carnavalisten uit Maastricht. Zij zakken graag af naar onze stad om te kijken en te leren hoe wij carnaval vieren..

 

Tegelijkertijd met deze eerste spooraanleg zullen de carnavalisten ook starten met een collecte om de nodige middelen samen te krijgen zodat de Wilhelminabrug in Maastricht verstevigd kan worden waardoor sneltramlijn 1 volledig aangelegd kan worden. Wij begrijpen dat de Nederlanders op onze steun rekenen en daarom zal deze collecte opgestart worden tijdens het weekend van Hasselt carnaval. Wij hopen dan ook op grote steun van de toeschouwers. (De collectebus zal geplaatst worden aan het eerste spoor ter hoogte van de provinciale bibliotheek)

 

De eerste aanleg van deze tramsporen zal doorgaan op donderdag 12 maart om 11 uur. Wij hopen dat we op uw media-aandacht kunnen rekenen want dit is belangrijk om voldoende middelen in te zamelen zodat wij de sneltramlijn 1 volledig kunnen laten aanleggen.

 

 

Met carnavaleske groeten.